Descriere
Atât caisele, cât și piersicile sunt niște fructe absolut delicioase. Însă deși multă lume le confundă, cele două fructe sunt diferite. Caisele sunt mai mici decât piersicile și sunt, în general, mai dulci. Nu seamănă nici „coaja” lor: caisele sunt fine și netede, în timp ce piersicile sunt „păroase”. Caisele pot fi consumate crude sau confiate, dar cea mai populară metodă de conservare a acestora este gemul și compotul. În magazinul online al Mira Delicio te așteaptă un gem de caise absolut savuros, care cu siguranță îți va plăcea!
Caisele sunt fructele caisului, un arbore originar din China. Se coc, de regulă, în luna iulie și trebuie culese la momentul potrivit, întrucât atunci când sunt prea coapte, vor mai pierde din gust. Există mai multe soiuri de cais, iar fructele acestora diferă la gust, mărime, culoare și conținutul de zahăr.
Caisele sunt bogate în vitamine: pe lângă faptul că au vitaminele A, C, E și un întreg complet de B-uri, mai conțin și minerale ca fierul, potasiul, calciul sau magneziul. Foarte important este și conținutul lor de beta-caroten și de taninuri.
Întinde gemul de caise Mira Delicio pe o felie de pâine cu unt, astfel încât culoarea sa minunată să iasă cât mai bine în evidență. Acest gem este perfect și pentru a fi adăugat în prăjituri sau tarte, sau chiar în cerealele pe care le consumi dimineața.
Produs în România: gemul de caise Mira Delicio este un produs tradițional realizat în Banat, langa Timișoara.
Știai? Caisele sunt înrudite cu piersicile, de asta și seamănă. Însă mult mai puțin cunoscut este faptul că sunt înrudite și cu prunele, dar și cu migdalele!